Kengitys hevosellesi noin 70 kilometrin säteellä Uudestakaupungista 

Lue lisää hevostallistamme

Anu Teinilä tarjoaa kengitystä Uudestakaupungista käsin noin tunnin ajomatkan päähän Lounais-Suomen seudulla. Toimialueitamme ovat esimerkiksi Naantali, Turku ja Rauma. Anu Teinilä on valmistunut Ypäjän Hevosopistolta kengittäjäksi vuonna 2015.


Anun vahvuuksia ovat hevosystävällinen työskentelytapa, luotettavuus sekä hevosen anatomian vahva tuntemus.

Ota yhteyttä ja tilaa laadukas kengitys hevosellesi!

Kengitystä vankalla kokemuksella

Anu Teinilä on opiskellut Ypäjän Hevosopistolla kengittäjän perustutkinnon vuonna 2014. Tosin Kantolan Ratsutallin hevosten kengitys on ollut Anun vastuulla jo ennen sitä, joten kokemusta häneltä löytyy. Ammatikseen Anu on tehnyt kengityksiä vuodesta 2015 alkaen. Anulla on hevosen liikemekaniikka hyvin hallussa, joten voit huoletta antaa hevosesi kengitettäväksi hänelle.

 

Kengitys on yksi tärkeimmistä toimenpiteistä, joita hevosenomistajan tulee ratsulleen tehdä. Hevosen kavio kasvaa samalla tavalla kuin ihmisen kynsi, joten sopivasta kengityksestä on huolehdittava sen mukaan, miten kavio kasvaa. Lisäksi jokainen hevonen on yksilö ja omanlaisensa, mikä on otettava kengityksessä huomioon. Sääolosuhteet vaikuttavat myös kengityksen tarpeeseen.

 

Kengittäjän tehtävänä on yhdessä omistajan kanssa huolehtia hevosen säännöllisestä kavion hoidosta. Kengityksen avulla voidaan korjata kavion virheasentoja ja auttaa hevosta liikkumaan oikein. Kengittäjä valitsee oikeat kengät käyttötarkoituksen mukaan. Hyvät kengät palvelevat hevosta ja ratsastajaa mitä parhaimmalla tavalla. Kavioon ja kenkiin vaikuttaa myös harjoitusalustojen pohja, tästä syystä kengittäjä kyselee tarkasti myös hevosen elinympäristöstä. 

 

Kengitys on tärkeä osa hevosen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä, joten siitä kannattaa huolehtia. Meidän puoleemme voit kääntyä luottavaisin mielin! Toimimme Uudestakaupungista käsin muun Lounais-Suomen alueella.

 

Tutustu myös henkilökuntaamme.